🚀 Actie [current_date format=’d F Y’]: bestel vandaag en ontvang het Eiwitrijke receptenboek t.w.v. €19,95 voor maar €0,00!

Je huid verbeteren met goede voeding

Wat is goed voor je huid? Dat vragen veel mensen zich vaak af. Mensen denken vaak dat je alleen een stralende huid kan krijgen door veel verzorgingsproducten te gebruiken. Echter kan je ook een hoop van binnen doen om een mooie huid te krijgen. Schoonheid komt dus niet alleen van buiten maar ook vanbinnen.

Welke voeding is goed voor je huid?

Als je voeding kiest dat vol zit met vitamines en mineralen dan heeft je huid daar het meeste voordeel van. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat je voldoende slaapt, beweegt en ontspant. Groentes en fruit zijn hele goede voedingsbronnen voor antioxidanten. Je voeding en huid gaan dus hand in hand. Het is daarom ook belangrijk om te kijken naar wat je beter niet kan eten. Denk bijvoorbeeld aan gefrituurde voeding of voeding dat vol zit met zouten en suikers. Ook alcohol is niet de beste verzorging voor je huid, omdat dit er voor zorgt dat je huid minder water krijgt.

Je huid verbeteren doe je met deze voedingsproducten.

Als je echt voor een mooie en stralende huid wilt gaan, dan is dit is de beste voeding voor een mooie huid!

Water

Natuurlijk staat water op nummer een als het gaat om goede voeding voor een mooie huid. Ons lichaam bestaat voor 65% uit water. Daarnaast zorgt water er voor dat voedingsstoffen beter worden opgenomen door de darmen en dat afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Daarbij bestaan onze lichaamsvloeistoffen zoals onze lymfe voornamelijk uit water. Voldoende water drinken is dus een must om je huid te verbeteren. Water is ook de enige vloeistof die daadwerkelijk vocht aan ons lichaam toevoegt. Drink daarom ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag!

Ga voor groen

Groene groente zijn echt een must als je voeding voor je huid zoekt. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s of spinazie. Avocado’s zijn rijk aan vitamine B6, C en K. Daarnaast bevorderen avocado’s de opname van andere vitamines. Avocado’s hebben daarna een ontstekingsremmende werking en de vezels in een avocado zorgen voor een goede darmwerking. Andere groene groentes zoals bijvoorbeeld spinazie zijn ontzettend rijk aan vezels en werken ontgiftend.


Rode groente en fruit

Een rode paprika zit vol met vitamine C. Vitamine C is ontzettend goed voor de voeding van je huid. Vitamine C zorgt namelijk voor de aanmaak van collageen, is een antioxidant en kan UV-schade beperken. Ideaal dus als je een strakke en egale huid wilt creëren. Ook rode vruchten zijn een goede toevoeging aan voeding voor een mooie huid. Frambozen en bramen hebben namelijk een leve ondersteunende werking en zijn krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen er eigenlijk voor dat je huid beschermd wordt tegen slechte invloeden van binnenuit en buitenaf. Ze beschermen je tegen de zon en gaan daarmee huidveroudering tegen. Daarnaast zorgen ze voor een goede doorbloeding en zorgen dat jouw zuurstofgehalte op het juiste niveau is. Ook worden afvalstoffen gemakkelijker afgevoerd door het eten van antioxidanten.

Vette vis

Je zal misschien denken, ik mocht toch geen vetten eten als ik een stralende huid wil krijgen? Maar dat is ook niet helemaal waar. Vette vis bevat namelijk omega 3 vetzuren die ontstekingsremmend zijn. Daarnaast helpen vetten je met het tegengaan van rimpels. Echter is het dan wel verstandig om de goed vetten et nemen. Vette vis bevat daarnaast zink. Zink zorgt ervoor dat je sneller nieuwe huidcellen aanmaakt en zorgt dat je collageen voorraad op pijl blijft. Elastine in bette vis zorgt weer voor een soepele huid. Dit zorgt er dan weer voor dat je minder snel een onderkin of een dunne huid onder de ogen krijgt.

Voeding, huid en bewegen… Het een helpt het ander!

Een mooie huid door voeding kan alleen worden bereikt als je ook genoeg beweegt en slaapt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de tijd neemt om rustig te eten en je huid goed te verzorgen. Er is niet een oplossing om een stralende huid te krijgen, er zijn veel meer factoren die een rol spelen. Om jezelf al een beetje op weg te helpen is het slim om te beginnen met rustig eten en de tijd nemen om je eten te kauwen. Dit is niet alleen goed voor de betere vertering, maar is ook een kleine workout voor je gezicht. Daarnaast is het slim om suikers achterwegen te laten. Suiker breekt namelijk je collageen af en verminderd de elasticiteit van je huid. Dat betekent dat je sneller rimpels zult krijgen. Als je veel last hebt van onzuiverheden en acne dan kan het ook zijn dat je huid niet goed tegen melk kan. Op deze manier kan een goed samengesteld dieet zorgen voor een gezondere huid.

voedingscoach